Franka van de VenIn het atelier van designer Franka van de Ven ontstaan de mooiste sieraden en couture kussens, samengesteld uit zeldzame, antieke materialen.
Onafgebroken is Franka bezig met haar zoektocht naar 18e-eeuwse stoffen, passementen en schoengespen of andere ornamenten.
In haar sierkussens en sieraden combineert zij rijke, voorname materialen zoals geweven passementen van goud en zilvermetaaldraad, brokaat, zijdefluweel en zeer oud handgesponnen en handgeweven boerenlinnen. Een doorleefde patina van materialen geeft sieraad en kussen extra charme. Kant, galon, bullion franje en textielfragmenten worden met de hand geappliceerd.

Een uniek object gecreëerd door Franka van de Ven voegt zich moeiteloos in vele interieurstijlen, van New Classic en Hollywood Regency tot de industriële en bohemian stijl.
Een collier van Franka staat prachtig bij uitgaanskleding met high heels, maar ook bij een jeans met vintage tunic en sneakers of slippers.

Hoewel de sieraden en kussens zijn samengesteld uit antieke materialen, hebben ze een zeer eigentijdse uitstraling. Dit komt door Franka's oog voor verhoudingen en composities en haar gevoel voor de perfecte balans tussen chique en casual.
Kussens en sieraden van Franka van de Ven blijken conversation pieces te zijn. Mensen voelen aan dat het om iets bijzonders gaat en willen er het fijne van weten. Elk sieraad of kussen heeft heel wat verhalen te vertellen.

Sieraden en sierkussens van Franka van de Ven zijn met passie verzameld, ontworpen en gemaakt – Home & body jewels with PASSION. Elk kussen draagt op de achterkant het signatuur van de maakster: een antiek geborduurd FV-monogram.
Heeft u interesse? Neem dan contact op met Franka van de Ven, zij zal uw vragen graag beantwoorden.

InstagramPinterest NED    ENG